Perpetuum mobile

Hej igen och välkomna åter. Jag hoppas att sommaren har varit bra. Så är det då återigen dags att skriva lite om ditten och datten; om sånt som jag, och förhoppningsvis också ni, finner intressant.

 

Det har blivit mycket vetenskap fr.o.m. hösten -11.

 

I höstas -13 så blev det lite mer filosofi igen men i våras -14 så var det mest vetenskap igen, fast inte så mycket fysik och matematik, som det har varit tidigare, utan jag hade närmast ett tema med kemi, biologi och neurologi, som jag har skrivit mycket lite om tidigare. Ett alkemiskt mysteriespel.

 

Det var först efter att jag hade avslutat våromgången som jag kom ihåg att jag hade tänkt att nämna nånting om Charles Fourier också. Den utopiska socialisten som är mest känd för "Slaget om de små pastejerna", men som beskriver sin kosmologi mera utförligt i "Teorin om de fyra rörelserna och de generella ödena". Han hade passat bra in i våras eftersom han skriver om panspermi och tror att yttre rymden är full av dofter. Och helt fel verkar han ju inte ha.

 

Fakta, fakta och fakta har jag staplat på varandra och det känns som om jag skulle vilja bli lite ansvarsös ett tag och ägna mej åt lite mer spekulativ filosofi, sånt där som är så kul!

 

Om det inte känns som om ni vill använda sånt i era elevarbeten så oroa er inte, jag kommer nog tillbaka till konsensusverkligheten igen när jag har fått leka av mej lite.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback