Ännu seglar piraterna

Jag förtidsröstade på Pp i år igen. Pp kommer antagligen att mångdubbla sitt valresultat från förra svenska riksdagsvalet och det kan ju vara ett resultat att vara ganska nöjd med. Det tar av tradition nya partier flera val att komma in i riksdagen. Även om det gick rätt fort för ny demokrati. De stod dock inte för nånting nytt som väljarna behövde tänka efter för att förstå sej på. Lite grann som Sd.

 

Sd kan ses som en "god" fiende för de bägge blocken, som man vinner poäng på att bekämpa på olika sätt. Det är inte lika enkelt att ta avstånd från Pp. Pp koncentrerar sej på frågor som de etablerade blocken helst inte vill diskutera alls. Som både de röda och de blå är obehagligt överrens om. Varför välja mellan pest och kolera när det finns penicillin? Visst driver Mp och Vp Pps politik men det beror ju inte minst på att de har Pp att ta efter.

 

Nu försöker järnkanslern Boström fjäska för demokratianhängare. Men han är lika trovärdig som en 100% valseger i en kommunistdiktatur.

 

Ännu så är Pps väljare unga och välutbildade. Fortfarande så håller samtliga partiers ungdomsförbund med Pp i deras frågor. Detta tycks inte minst vara en generationsfråga. Mp är idag tredje största parti vilket bland annat beror på att en del utdaterade väljare har börjat att dö av.  Ju längre människor lever desto mer konservativt blir samhället. Pp har framtidsvisioner.

 

Mona, Fredrik och Jimmie kanske låter som ett spännande val för många svenskar. Så visst kan man skylla på Sd-effekten, eller på otur.

 

andra bloggar om

piratpartiet, politik, val2010, valet, val 2010,


Kommentarer
Postat av: Wedholm

Piratpartiet representerar en typ av libertanianism som är av den värsta sorten. Denne "ideologi" har absolut inget att säga om hur ett samhälle ska byggas för att det ska fungera som en helhet. Man fokuserar på individens frihet och den egna förmågan. Samhällen som skulle kunna tänkas byggas efter denna princip kommer att ge utrymme för starka ledare och bädda för djungels lag. Extremliberalismen fungerar bara i teorin givet att alla individer har samma resurser i form av begåvning, ekonomi, hälsa, förmåga till social interaktion och många andra variabler. Destillerat till genuppsättning och sociala uppväxtförhålladen alltså.

2010-09-18 @ 10:26:11
Postat av: ingemar

säg det till vp som har övertagit det mesta av pps politik i pps frågor.

Postat av: Wedholm

Inga motargument? Du kanske har ångrat dig dan före? En röst på PP är ju en bortkastad röst.

2010-09-18 @ 16:42:45
Postat av: Ingemar

Jo jag hade ett motargument. Ingen av oss kommer ju att kunna övertyga den andre så jag vet inte hur mycket jag ids argumentera med dej. Om du vill föra en mer seriös diskussion så visa det genom att komma tillbaka efter valet.

2010-09-18 @ 22:26:40
URL: http://xantor.webblogg.se/tempusfugit/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback