Två länkar om Polanski

Den ena
och
den andra.

andra bloggar om
Polanski, Roman Polanski,

Kommentarer
Postat av: Aleph

Tydligen finns det något spel bakom kulisserna i det här fallet. Både flickan själv och hennes föräldrar ville tidigt sätta stopp för processen, som de tycker gått till överdrift; men fallet hamnade i händerna på en karriärsugen åklagare. Det finns en artikel om det i SvD idag. Jag vet också att Polanski var smutskastad av pressen vid den här tiden eftersom han ansågs leva 70-talet fullt ut: droger, sex och vilda fester.Sedan ska man inte ursäkta Polanski heller. Jag läste hans självbiografi tidigare i år, och där hymlar han inte själv om sin dragning till mycket unga tjejer. Han är t.ex. helt öppen om sitt förhållande med Nastassia Kinski, som inte var mer än 15 år då.Å andra sidan kan han i alla fall inte utmålas som pedofil - flickorna har inte varit prepubertala.

Postat av: Ingemar

Pedofili betyder egentligen att man har en sexuell dragning till icke könsmogna individer och då är Polanski ingen pedofil eftersom han tycks föredra tonåringar. Det kallas för hebefili och har ansetts normalt i de flesta mänskliga kulturer.

(Dock har ju även slaveri ansetts normalt i de flesta mänskliga kulturer.) Antagligen hade han inte koll på att hon var så ung som 13 även om man kan tycka att han borde ha tagit reda på det. Hur som helst så kom han tydligen rätt kvickt till en uppgörelse med flickan och hennes familj som dock inte respekterades av rättsväsendet. Speciellt domaren har ifrågasatts, inte minst i den där dokumentären från ifjol. Polanski tycks inte ha flytt undan rättvisan förrän domaren började verka opålitlig.

2009-10-05 @ 22:51:01
URL: http://xantor.webblogg.se/tempusfugit
Postat av: Ingemar

SvD idag säger du? Då hann jag före.

:-)

Jag tycker mej minnas något om att Polanski blev väldigt misstänkliggjord i kristkonservativa kretsar i USA efter Rosemarys baby. De tyckte att filmen var så obehaglig att de misstänkte att han var influerad av djävulen.

2009-10-05 @ 22:56:08
URL: http://xantor.webblogg.se/tempusfugit

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback