On top of the world

Jag är inte speciellt intresserad av vare sej mode eller modeller. Jag har en vag koll på vilka ett fåtal supermodeller är, thats about it.
Jag minns dock att jag har sett bilder på tjejen med det långa håret. Rysslands Rapuntzell, som hade hår ner till knäna när hon upptäcktes som 15-åring. Det var fem år sen. Nu är hon död.


Polisen säger att det var ett självmord. Hon föll nio våningar från balkongen mitt på centrala Manhattan. Dörren var låst inifrån och det finns inga tecken på någon strid eller tvång i lägenheten. Men det finns alltid spekulationer.


En del tycker att det låter osannolikt att hon skulle ta livet av sej bara några dagar efter att hon hade skrivit på ett nytt luckrativt kontrakt och bara timmar efter att hon hade blivit avsläppt hemma, glad och positiv enligt uppgifter. Att kasta sej från en balkong är också ett typiskt manligt sätt att begå självmord. Våldsamt och oåterkalleligt.


En del hävdar att rysk maffia ibland brukar ta livet av folk genom att slänga dom från balkonger för att få det att se ut som självmord och att rysk maffia också ha börjat intressera sej för modellbranchen efter att ryskor och ösateuropeiskor har börjat att tjäna stora pengar.


Hur som helst finns det ännu inget bevis som binder henne till rysk maffia liksom det inte finns några bevis för att hon skulle gå på droger och kanske ha snedtänt. Hon beskrivs som rätt helylle.


Istället pekar man på saker som hon har skrivit på olika internetforum. Tydligen hade hon nyligen en olycklig kärleksaffär. Hon beskriver sej som vilsen. Hon lär även ha skrivit nånting om att "I wanna fly so high over the rainbow" vilket en del kopplar till hennes självmord, men det är tydligen en sångtext som hon gillade som handlar om att klara av saker.


Så även om det var oväntat av alla så verkar det ha varit ett självmord. Nånstans så brast hennes sociala kontaktnät.


På flera platser där folk skriver om hennes självmord så hittar man kommentarer om att hennes självmord inte borde få speciell uppmärksamhet bara för att hon var så vacker osv. Det är tydligen inte ok att vara svag för skönhet, liksom det tydligen inte heller är ok för skönheter att vara svaga.


andra bloggar om

Ruslana Korshunova,

självmord,

modeller,

ytlighet,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback