Svenskt näringsliv vill ha mer politiska åtgärder

Invandrare är inte diskriminerade för att de har mörk hudfärg och vad som nu direkt utmärker dem, utan de är diskriminerade för att de är nya på arbetsmarknaden och i samhället. Detta enligt en ny rapport som Svenskt Näringsliv har tagit fram. Ungefär samma skäl alltså som gör att ungdomar står utanför arbetsmarknaden.


"Det finns ett linjärt samband mellan antal år i Sverige och arbete"


Organisationen Svenskt Näringsliv vill framhålla att arbetsgivarna inte alls är rasister. Inte heller finns det i deras statistik entydiga bevis för att högutbildade invandrare i hög grad tvingas nöja sej med lågkvalificerade jobb.

Man erkänner att för många invandrare står utanför arbetsmarknaden men finner problemet i första hand hos politikerna. Bättre mottagning av nya svenskar, bättre introduktion i det nya samhället och bättre språkundervisning är saker som behövs. Utländska examina måste utvärderas enligt ett enhetligt och pålitligt system. Svenskt näringsliv gillar inte positiv särbehandling och anonymiserade ansökningar.

VDn för Blatteförmedlingen håller med om att läget har blivit bättre i stort men vidhåller att det fortfarande finns diskriminering hos vissa myndigheter och företag.

Jag håller helt med om att man måste ha en bra mottagning för de invandrare som behöver det och att de har fått en otillräcklig mottagning hittills. Även om Svenskt Näringsliv inte riktigt vill erkänna att det förekommer diskriminering så håller jag ändå med om den föreslagna politiken. Att som vissa glada nyliberaler föreslå helt fri invandring utan några politiska åtgärder alls låter som ett riktigt dåligt förslag för mej.

Esbati upprepar några gånger att rapporten inte motbevisar att det finns diskriminering, och det tycks vara allt han är intresserad av.

Andra bloggar om

rasism

och

diskriminering

och

arbetslöshet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback