Bi.ologi

We are all born naked. Everything else is drag, right? I often fell that I am a gay man trapped in this body.
Pamela Anderson

Det är ganska få som definierar sej som homo- eller bisexuella, speciellt med tanke på möjligheten att kanske 100% av kvinnorna är bi.

Enligt en amerikansk undersökning såg sig 2,8% av kvinnorna som bi, 1,3% homo och 3,8% nånting annat. Detta torde betyda att 92% såg sej själva som hetero.

Rimligen torde det även vara fler män som är homo och bi än som säger sej vara det eftersom det onekligen finns en heteronormativitet i samhället. 1,8% av männen sade sig vara bi, 2,3 homo och 3,9 nånting annat. Följdaktligen torde 91% se sig som hetero.

Det kan vara så att queerteorin stämmer - för kvinnor. De har nämligen en sexualitet som verkar vara rätt socialt formbar. Det är då naturligt för dem att tro att män fungerar på liknande sätt. Men så är det kanske inte. Mäns sexualitet verkar i högre grad vara genetiskt bestämd. Kanske är majoriteten av män heterosexuella på genetiska grunder och det är då inte mycket att göra åt.

Men queerteorin är ju en bögteori från början? Ja, queerteori är postmodern bögpropaganda. Som postmodern teori är den socialkonstruktivistisk. Postmoderna feminister har gillat och accepterat stora delar av den. Dock finns det de queerteoretiker som tycker att prostitution är ett frivillig sexuellt val och där håller inte många feminister med.

Statistik tyder på att det finns en ärftlig komponent i homosexualitet, men trots en mångfald av hypoteser så har ingen mekanism bevisats vara den verksamma. Homosexuella män tänder på samma manliga feromoner som kvinnor. Transsexuella har en del i hjärnan som är som det motsatta könets, vilket skiljer dem från homosexuella.

Bruden lägger en inte helt ointressant vinkel på det hela.

En del hbt-personer ser med skepsis på medicinsk och biologisk forskning kring deras sexualitet. De är rädda att man egentligen bara försöker att "bota sjukdomen" och de undrar vad för nytta sån forskning egentligen kan göra annars? Med tanke på historien så är sån skepsis förståelig, men jag delar den inte. Hittills har forskningen mest bara lyckats bevisa att hbt är något naturligt.

Om alla kvinnor skulle vara bisexuella och några män är homo och bi, så innebär det att av hela befolkningen så är bisexualitet det klart vanligaste och att heterosexualitet är en sorts begränsning som en minoritet av befolkningen har, ung. som ett slags handikapp.


image34
Andra bloggar om

sex
homosexuella

bisexualitet
biologi
kvinnor
män
heterosexualitet
Queer

sexualitet
homosexualitet
hbt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback