Fat Duck
Ganska ofta när jag lagar mat så höftar jag till det lite och börjar friflyga utanför recepten, ibland blir jag t.o.m. en aning experimentell. Jag tänker inte ge er något exempel att förfasa er över. Det är inte alltid som resultatet blir så lyckat.
Vad skulle ni säga om en meny med följande urval:
snigelpudding med skinka
sorbet med smak av sardiner på rostat bröd
lax kokt med lakrits
bräss panerad i pollen
baconglass med tomatsylt och tegelé
kaviar och vit choklad
bacon och ägg-glass
Vattnas det inte i munnen? Kurrar det inte i magen?
Fat Duck heter en restaurang i en liten by väster om London som faktiskt serverar det mesta som jag nyss räknade upp. Bakgrunden är att en mästerkock har slagit sej ihop med en kemist och vetenskapligt börjat utforska mat och smak. Då upptäcker man också nya kombinationsmöjligheter som ingen har tänkt på förut. Fat Duck har tre stjärnor i Michelinguiden.
Andra bloggar om
mat
Andra bloggar om
mat
Kommentarer
Postat av: Lotta
Kanske inte så konstigt om du inte får så många kommentarer (såg att du kommenterade någonstans) Försökte skriva ett inlägg nyss, men så försvann namn + halva mailadressen, Nu försökte jag igen och både namn och mailadress försvann.
Antingen har du en bugg eller jag en besökare :)
Ville bara kommentera The Fat Duck, hört talas om den tidigare o skulle gärna göra ett besök vid tillfälle. Tror på idén om att det är kemin som gör det. Lax med lakritssmak kan jag tänka mig smakar bra.
Försöker skicka nu
Postat av: Ingemar
Jag tror inte att det är några problem med min kommentarsfunktion.
Postat av: Yogi Maha Jai Shanti
Namaste!
titta in på min blogg för mat-tips.
Trackback