Äkta osynlighet utlovat

Tydligen är osynlighet en teoretisk möjlighet med nanoteknologi. Nanoteknologi i det här fallet innebär att väldigt små strukturer i ett materials yta kan leda ljuset runt materialet och skicka iväg det på andra sidan som om objektet inte fanns.

Visst är det coolt men andvändningsområdet bör väl främst ha med militären och polisen att göra? Och vissa kriminella är säkert också intresserade. Kan det så småningom bli en kul grej på fester eller är det en för farlig teknik att släppa lös till allmänheten? Fågelskådare kan kanske ha användning av det.

Nanoteknologi är ett ord som kan betyda flera olika saker. Jag tycker mej minnas att jag har lovat att skriva mer om det.

Andra bloggar om
nanoteknologi
och
vetenskap
och
forskning
och
övervakningssamhället

Kommentarer
Postat av: Sokrates

I så fall är väl också någon sorts teknik där man opererar ögat så att man kan se osynliga möjligt? :)

Postat av: Ingemar

Man kan säkert upptäcka osynliga objekt och personer med någon sorts ekoteknik i stil med den som fladdermöss använder. Och eftersom osynliga objekt eller personer måste hejda åtminstone en frekvens av ljus åtminstone kring sina ögon för att kunna se omvärlden så borde någon sorts fläck i någon frekvens vara synlig. Men det är nog bättre att ha en "upptäcka-osynliga-objekt"-apparat än att operera ögenen.

2006-06-01 @ 06:15:03
URL: http://xantor.webblogg.se/tempusfugit/
Postat av: Johan

Vad tror ni om en dräkt gjord i sånnadäringa plaströr.. Som finns bland annat i UFO-lampor. Om man gör dräkten så att en ände på "ljusröret" sitter där fram och andra änden där bak. Och bygger upp hela dräkten på det viset... Har tänkt lite, och jag förstår att man inte kan bli helt osynlig.. Men man bör väl iaf smälta in bättre i omgivningen? Har tänkt lite till och kommit fram till att min dräkt nog kommer bli lika tjock som ytorna är breda... Om man inte gör ändarna bredare än resten av röret...

2007-01-06 @ 20:24:04
Postat av: Ingemar

Du får jobba vidare på det där.

2007-01-07 @ 11:03:25
URL: http://xantor.webblog.se/tempusfugit

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback