Buckhard Heim

Buckhard Heim var en tysk teoretisk fysiker, född 9 feb 1925, död 2001.

Han var ett begåvat barn och vill när han var 6 år bli raketforskare. Han diskuterade en atombombskonstruktion med Heisenberg när han var 18. Under andra världskriget arbetade han som sprängmedelstekniker och råkade ut för en olycka i ett laboratorium som gjorde honom blind, nästan döv och utan händer. Han var 19 år. Resten av sitt liv ägnade han mest åt att uveckla sin förenade-fält-teori , Heimteorin.

Han isolerade sej från omvärlden och arbetade intensivt, ibland flera dagar i sträck. Precis som en isolerad genial galning ska så utvecklade han misstänksamhet mot andra. Trots sin isolering så kom det flera artiklar om honom i ganska stora magasin under årens lopp. Hans person fascinerade och man förväntade sej användbara upptäckter från honom.

Heim publicerade 1957 en text om framdrivning där fältframdrivning fastslogs som effektivare än reaktionsframdrivning. Tanken var att utveckla en helt annorlunda teknik för rymdfart. Men hans fältteori var ofullständig.

För att förena kvanteorin och den generella relativitetsteorin så kvantifierade Heim matematiskt rumtiden till tvådimensionella kvanta av rumtid, som han kallade metron. Metron ska nog inte jämföras med bran inom m-teorin utan snarare med qubits.

Heim arbetar med fler än de vanliga dimensionerna. Det finns varianter av hans teori som har 6, 8 eller 12 dimensioner. Från början arbetade han med många dimensioner och försökte minska antalet, men en medarbetare som nu har blivit en egen teoretiker, Dröscher, föredrog en variant med fler dimensioner.

Utifrån dessa metron och dessa dimensioner så påstod sig Heim kunna räkna ut massorna hos elementarpartiklarna, vilket är oförklarat inom Standardmodellen. Att han tycks ha lyckats ganska bra med detta är huvudskälet till att folk fortsätter att intressera sig för hans teorier.


Andra bloggar om
forskning
fysik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback