internet kontra staten och kapitalet

Piratbyrån rekommenderar att man blockerar Perspektiv Bredband genom att klistra in en phpkod på sin blogg. Jag har testat lite men jag har faktiskt ingen it-utbildning så jag har inte fått det att fungera. De språk som redan verkar finnas där är xml, html och javascript. Då kanske det inte går att klistra in php hursomhelst? Är du lite kodkunnig, kontakta mej.


Hursomhelst så gäller saken den ryska siten allofmp3 som en dansk domstol har förklarat lämplig att blockera för danskar, vilket har lett den svenska internetleverantören Perspektiv att blockera allofmp3 även för sina svenska kunder. Sidan är alltså laglig i Ryssland men hade den legat i Danmark eller Sverige så hade den varit olaglig. Dock finns det inga svenska juridiska krav alls på Perspektiv att blockera allofmp3 utan man erkänner att man gör det efter att ha diskuterat med ifpi som representerar de ekonomiska intressen som hotas av sidor som allofmp3.


Swartz argumenterar för att Perspektiv inte längre är en internetleverantör eftersom man inte längre helt enkelt levererar access till internet. Den danska domen har fått mycket kritik för att sakna insikt i tekniken som får internet att fungera. Egentligen så har man gjort hela internet olagligt.


andra bloggar om

allofmp3
och

Perspektiv bredband

och

Piratbyrån

och

ifpi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback