Tradition = att överlämna

När jag började intressera mej för popmusik under tidigt 1980-tal så var popmusiken knappt 30 år gammal om man räknar från rock'n'rollens födelse ca 1954. Jag kunde ganska lätt sätta mej in i vad som redan hade hänt.

Idag så har ungdomar 6 decennier av pophistoria att hålla reda på och det blir mera hela tiden. Vad som en gång sågs som rebelliskt och rent revolutionärt är idag en gammal ärevördig tradition. Popen kommer nog aldrig att se sig som konservativ men det är inte längre ungdomens musik. Little Richard är idag över 70 år.

Ju äldre människor blir desto mer kontakt med det levande förflutna finns det. På medeltiden var gamla människor en sällsynthet.

Har du tänkt på att alla dina barn, barnbarn och kommande släktled har en chans att se och höra dej tala till dom? Detta är första gången i historien som alla, i ett land som Sverige, har denna möjlighet. Om du skulle spela in ett meddelande till dina ättlingar om 200 år, vad skulle du säga då?

Du har möjligheten.

Du skulle bli något av en anfader eftersom tidigare generationer inte har bevarats till eftervärlden på samma sätt. Lever dina föräldrar? Spela då in ett program om dom och redigera på datorn. Första datafilen i familjebiblioteket. Vi har alla chansen att bli mycket mer än ett motto på en gravsten.

andra bloggar om
traditioner
tradition
historia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback