Ironi - Så Funkar Det

Vissa läsare var inte helt på det klara med att mitt förra inlägg var ironiskt menat. För dessa läsare kommer jag nu att i detalj förklara hur inlägget var ironiskt och hur man kan känna igen ett ironiskt inlägg. Detta är några tecken som ni kan spana efter:

Först titeln. Louise Ps artikel hette "offerbilden" och handlade om hur kvinnor tolkas som passiva offer, inte minst när de har gjort "mörka val". Jag omformulerade "offerbilden" och döpte mitt inlägg till "damsel in distress". Sedan tolkar jag henne som ett offer rakt igenom texten.

Louise P gör något så oförklarligt som att försvara pornografi trots att hon är kvinna.

Jag sätter likhetstecken mellan kvinna och porrmotståndare vilket är ett överdrivet samband. jag skriver också att det är "oförklarligt" varpå jag fortsätter med att förklara det.

Uppenbarligen är hon hjärntvättad och förstår inte att hon är en könsförrädare som springer patriarkatets fascistoida ärenden.

Här staplar jag politiskt korrekta invektiv på varandra. Jag börjar med "uppenbarligen" och levererar så ett långsökt absurt påstående.

Att denna oskyldiga och försvarslösa människa är utsatt för negativa influenser och påtryckningar märks ju även på att flickebarnet är nyliberal.

Här beskriver jag henne som ett fullständigt mähä och marionettdocka. Hur detta fungerar ihop med ett föregiven feministiskt uppsåt vet jag inte.

En otäck ideologi som bara män egentligen kan tillhöra.

Här överdriver jag sambandet mellan män och nyliberalism. Jag ger också nyliberalismen känslomässig snarare än genomtänkt kritik.

Som vanligt skäms jag för mitt kön och längtar till den dag då vi får se ett verkligt jämställt samhälle.

Detta liknar någon slags avslutande sammanfattning men har nästan ingenting att göra med vad jag har skrivit tidigare. Det är också starkt överdrivet och satiriskt.

Ok, när jag skriver på detta viset så är jag antagligen ironisk.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag tolkar allt bloggarna skriver som verkar seriöst som ironi, tills jag riktigt fått bevisat att det är ironi. Om det är seriöst så är det ändå oftast seriös ironi. Om någon förklarar att det är ironi, så undrar jag om det verkligen är ironi han skriver, eller om jag ska tolka det som icke-seriös ironi.

Allt bloggläsande är en ironitolkningsfråga.

Om jag är ironisk eller inte tror jag alla som läser förstår, annars så är det fritt fram för ironiska eller icke-ironiska funderingar.

Har precis upptäckt din blogg och gillar ironi-icke-ironi skarpt.

Postat av: Ingemar

Det är nog inte alla som har nått dina höjder av insikt.

2006-02-12 @ 09:31:07
URL: http://personligt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback