Vardagsmetafysik

Internet är den del av den riktiga världen. En del som inte fanns förut. Internet är alltså en utbyggnad av den riktiga världen. En utbyggnad där det mesta går snabbare och billigare än i resten av världen. Alltså en givande utbyggnad att utnyttja. Censurerar man internet så är det riktig censur i verkligheten. Det är lite grann som att censurera tidningar och böcker och sen hävda att det inte är riktig censur eftersom tryckta media inte är verkligheten.


Att förbjuda någon att använda internet är lite grann som att förbjuda någon att använda offentliga vägar, eller elektricitet. Det blir väldigt svårt att delta i samhället. Enda sättet att garantera att straffet efterlevs tycks också vara att låsa in personen på något ställe utan internet/offentliga vägar/elektricitet.


Likaså är övervakning på internet verklig övervakning, inte virtuell.
Osv...

Alla ni som läser detta på internet förstår säkert det riktiga i resonemanget, men ett stort problem tycks vara att många äldre än ca 35 ser internet som en "fluga" "för ungdomar" och tycker åtminstone ibland att det verkar vara till mer besvär än nytta. Jag antar att attackerna mot internet kommer att fortsätta tills de äldre generationerna har dött av. En ganska pessimistisk prognos alltså.

andra bloggar om
internet, politik, samhälle, hadopi,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback