ESP, CIA, USSR, scientologer, osv

Jag hittade boken Psychic Warrior på Myrorna av alla ställen och köpte den för 35 :- En underlig historia. Boken är en blandning av militant amerikansk patriotism och newageflum. Rena Arkiv X med en ambitiös image av att vara rent dokumentär. David Morehouse skriver om sin korta tid som parapsykologisk soldat i en hemlig militär organisation i USA. Stargateprojektet tycks ha varit ett projekt bland flera.


Projektet tycks ha startat under tidigt 1970-tal med En Ingo Swann som ledande expert och själv medial. Ingo har en oavslutad bok om den tiden på sin hemsida. Morehouse skriver att projektet hade motståndare inom militären, snarare bland kristna än bland rationalister verkar det dock som. 1989 tog en ny civil ledning in häxor, tarot-tydare och annat löst folk vilket ska ha minskat kvaliten på arbetet.


Såväl prof. Jessica Utts som prof. Ray Hyman utredde om projektet var värt att fortsätta. Medan han inte hittade några bevis på resultat så fann hon en framgångsprocent 5-15% över slumpen för vissa extra begåvade. Baserat på bägge rapporterna så beslutade CIA att lägga ner projektet.


 Time magazine stated in 1995 three full-time psychics were still working on a $500,000-a-year budget out of Fort Meade, Maryland, which would soon close up shop.

En del hävdar att det var scientologerna som låg bakom alltihop.

Konspirationsteoretiker tror förstås att man bara låtsades lägga av med psiforskningen men i hemlighet har fortsatt eftersom den i hemlighet var mycket mer effektiv än vad som officiellt har sagts.
Ingen fjärrskådare tycks dock ha förutsagt 9/11, fast konspirationsteoretiker tror ju förstås att det var en amerikansk millitär konspiration som låg bakom 9/11 också, tillsammans med judar, illuminati och elaka ödlor från en annan dimension.


Idag så är remote viewing en industri.


andra bloggar om

psi,

esp,

CIA,
scientologi,
myrorna,
ödlor,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback