Hårda paket

Nu är det mindre än en månad kvar till Jul och det är kanske dags att börja fundera på julklappar. Här har jag några förslag på julklappar till vänner eller kanske dej själv. Kanske en bok eller två av Henry David Thoreau, en amerikansk författare och filosof som ville leva nära naturen, skrev om civil olydnad och var en föregångare till den amerikanska transcendentalismen? Köp gärna Civil olydnad eller Konsten att vandra.


Ett annat förlag kan vara en bok av William Godwin, en engelsk författare och filosof som var gift med Mary Wollstonecraft och far till Mary Shelley. Hans bok Världen som den är; eller Caleb Williams äventyr, är en psykologisk thriller och politisk samtidigt. Han brukar räknas som en av de första anarkisterna även om han aldrig kallade sej själv för det.


Annars finns det en alldeles färsk översättning av den bok som Nietzsche själv ansåg vara det viktigaste av sina verk, Så talade Zarathustra, ett evangelium för en tid utan någon gud. Det är en bok som Nietzschetolkare ibland navigerar runt eftersom den anses svårtolkad, men har man bara lite grundkoll på Nietzsches teman så är det en givande syssla.

andra bloggar om
litteratur
lästips


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback