Snö

49533-41
ISBN: 91-72-63776-5
är på ytan en lättläst bok. Rolig och vacker och sorglig och med korta kapitel och rak, lättföljsam handling.


Poeten Ka återvänder till Turkiet från Tyskland för att söka sin gamla kärlek Ipek men dras in i lokala politiska och religiösa strider. Han ger sej ut för att vara journalist och undersöka de självmord som flera flickor har begått i staden. I nästan varje kapitel får han höra en ny person berätta sin syn på vad som händer. Ka känner sin poetiska ådra väckas till liv igen.


Det är lätt att snöa in på den politiska sidan av boken, av författaren och av nobelpriset, men boken behandlar också poesin och kärleken, ungdomen och mogenheten, naivitet och cynism och söker också gud i staden som gud glömde. Infrias drömmar någonsin?


Andra bloggar om

Orhan Pamuk

och

Snö

och

böcker


Kommentarer
Postat av: sofia

hej!
om du fick nämna 10 av dom bästa författarna vilka skulle det vara?
vill ha lite bok tips..

2007-02-07 @ 15:47:41
Postat av: Ingemar

Gå till den här länken:
http://www.gnooks.com/
skriv in en favoritförfattare och klicka. Då ser du vilka andra författare folk läser som läser den författaren. De flygande namnen är klickbara. Här är t.ex Orhan Pamuk i centrum:
http://www.literature-map.com/orhan+pamuk.html

Folk har så väldigt olika litteratursmak och det är inte alls säkert att du gillar samma böcker som jag gör. Jag gillar t.ex filosofiska författare som Peter Nilsson och Lars Gustavsson. Jag kan annars rekommendera att du läser klassiker snarare än aktuella böcker och att du går utanför Sveriges gränser.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback