I got your number

Ett nytt lagförslag om att polisen ska kunna begära ut ip-nummer utan brottsmisstanke får en ganska enhällig bedömning av svenska bloggare.

Hos BetaAlfa:

"Kanske en vacker dag inom snar framtid på Tjuvlyssnat:
Man 1: - Vilken försäkrings-GPS har du?
Man 2: - Jag har ingen, jag gillar den inte...
Man 1: - Vafan, är du pedofil eller?"

Hos Mina Moderata Karameller:


"Möjliga exempel:

- Vi ser att ni har ett IP-nummer, därför ska ni betala TV-licens!!!

- Vi ser här att ni har haft väldigt mycket kontakt med det här IP-numret men vi kan inte se att ni deklarerat för eventuella inkomster vi anser att ni har haft.

- Vi ser här att ni har haft väldigt mycket kontakt med det här IP-numret som har obetalada skatter därför ålägger vi er att betala dem.

- Vi ser här att ni haft väldigt mycket kontakt med det här IP-numret därför anser vi att ni är gifta och vi drar in alla bidrag.

- Vi ser här att ni har haft alldeles för mycket kontakt med olika IP-nummer. Det är inte tillåtet att ha fler än 10 om dagen, därefter utgår extra skatt.

- Vi ser att ni har haft alldeles för mycket kontakt med olika IP-nummer. Det är ett IP-nummer som fildelar väldigt mycket, därför anser vi att ni också har många olagligt nedladdade filer på er dator.

fyll på själva..."


Hos Stationsvakt:

"Fan, även om regerings och polismänniskorna gör helt normala saker i sina egna kök (till exempel), så vore det väl jävligt jobbigt för dem om jag stod i deras trädgård i mörkret, med näsan tryckt mot köksfönstret, gloendes in på dem."


Hos Deep Edition:

"I grunden tror jag Bodströmsamhället inte har så mycket med de multinationella bolagens önskan om att skydda sina copyright utan om ett mycket mer genomgripande kontrollbehov. Det som sker är att att staten går från att se varje person som oskyldig tills det motbevisats - av domstol, till det orwellianska att varje person är potentiellt skyldig - och det är upp till den personen att bevisa sin oskuld. "

och

"Det som fascinerar är att i den här frågan så handlar det inte om några politiska gränsdragningar: tittar man igenom opassandes länklista så finns såväl Blogge, jag såväl som Jinge med samtidigt som Mary känner sig skymfad av dem hon ställt sig bakom - och även Svensson från sin vänsterkant påpekar den stora faran. Det handlar om en större fråga: om frihet kontra falsk säkerhet. Och insikten om att en polis som inte längre står till svars för någon blir en fara för det fria ordet. "


Några lite till vänster: Jinge, Svensson, Promemorian och Opassande.


Antag bara, och detta är knappast orealistiskt, att det som kan hända, kommer att kända

(någon, nånstans, nångång).

Okända människor skulle kunna kartlägga ditt liv detaljerat för okända syften.

Känns det orealistiskt?

Därför att du redan alltid gör som man bör och därför vet att du är trygg?

Därför att myndigheter aldrig har satt oskyldiga människor i klistret förr, definitivt inte i Sverige?

Nyligen har det varit inte en utan tre skandaler i England där mydigheters omfattande dataregister råkar ha kommit på avvägar.

Trackback, trackback, trackback, trackback,
Knuff

andra bloggar om:
integritet,
övervakning,
ip-nummer,
politik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback