Artes Liberales

Art liberated är ett projekt för den konst som lyckas göra sej förbjuden. Ett konststycke i sej i en modern tolerant värld. Grundaren av Art liberated heter Palle Torsson och är själv en konstnär som har fått ett konstverk förbjudet. Palle Torsson vill nog helst göra sej ett namn av sej själv men även hans föräldrar var kända, som kläddesigners.


Fortfarande är det så att viss konst faktiskt blir förbjuden, även i Sverige. Detta är ju intressant. Eftersom vi har yttrandefrihet i landet så är det aldrig officiellt för att tysta en åsikt, utan för andra skäl. En alldeles extra dimension får ju konst som lyckas bli förbjuden. Som lyckas göra ett rejält intryck på den verklighet som den låtsas att den inte kommenterar.

Sen så har vi ju konst som de danska muhammedteckningarna som många vill ha förbjuden men där myndigheterna faktiskt står emot. Som Ecce homo.


Palle bryter bilden av konceptkonstnären lite när han säger vilken som är den "korrekta" tolkningen av hans verk, nämligen en profeministisk tolkning. Konstnärer brukar annars låta folk tolka sina verk hur dom vill. Fast det är klart, blir man anklagad för att vara pedofil så vill man kanske förklara sej.

Andra bloggar om

konst
Art Liberated
Palle Torsson
Pippi Examples


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback