Rymdnazism

Ute på nätet kan man hitta allt möjligt konstigt och det har jag också gjort, men något av det mer bizarra som jag har hittat är "Hitler-mystiken."

Här hittar man en religion baserad på Hitler och nazismen. Bland föreställningarna finns att Hitler lever och har flytt till Nya Swabia, nazisternas land på Sydpolen, varifrån han färdades in i Jorden, som är ihålig, och där förenade han sej med en härskarras av reptiler och ibland flyger de i ufon till nazistbaser på Månen.

Arierna kom ursprungligen kom från en planet i Aldebarans system och har nu återvänt dit, alternativt väntar på att återvända och rädda världen.

Weird shit.

Ska man börja famla efter nån sorts förklaring så bör man nog söka i någon sorts psykologisk förklaring. Man kan konstatera att Madame Blavatsky teoretiserade mycket kring olika mänskliga raser och att liknande resonemang även finns på andra håll inom new age (även om en typisk new ageare snarare är antirasist.)

En del teosofister trodde att boken Vril: the power of the coming race var sann bär den kom 1870. I själva verket var det ett tidigt exempel på science fiction.

Det fanns också en del ockulta rötter till nazismen, som Thulesällskapet. Det var härifrån som den urgamla ockulta symbolen hakkorset kom. Det bildades (kanske) ett Vrilsällskap som bl.a inkluderade Hitler, Himmler och Göring.


Övriga bloggar om
nazism
ockultism


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback