Sannolika och osannolika konspirationer

Jag har lovat att skriva nånting om konspirationer så då gör jag väl det då. För att börja med osannolika konspirationer som jag har svårt att tro på så har vi följande exempel:
 
ZOG, den judiska världskonspirationen, är det bara antisemiter som tror på. AIDS är antagligen inte alls ett hemligt militärt experiment. Estonia sänktes troligen inte av hemliga agenter. Patriarkatet är inte alls alla mäns hemliga brödraskap.
 
Lady Di's dödsolycka arrangerades inte av huset Windsor. Månlandningen var inte en bluff. Världskonspirationen Illuminati styr inte världshistorien. Amerikanska krafter var inte inblandade i 9/11  för att legitimera millitärisering och krig. USAs millitär har inte ufos och ufonauter i förvar.
 
Allt sånt är sånt som jag förknippar med konspiracism snarare än äkta konspirationer. Men det finns konspirationer som jag tycker verkar mer sannolika också.
 
Här är några sannolika konspirationer:
 
Tydligen så ville FBI inte stödja Nixon när han försökte att skylla Watergate på dem vilket ledde till hans fall. Vid Chalmers har de nått som heter Consortium Silencium. CIA var inte alls glada på Carter eftersom han bantade organisationen rätt mycket och sen förlorade han valet. Palme kan mycket väl ha skjutits av en konspiration. Det är väl bevisat att Kennedy sköts av en konspiration. Presidentkandidaterna Bush och Kerry var bägge med i Skulls and bones och många politiker och rika är med i hemliga sällskap som frimurarna. Microsoft sammarbetar med NSA och CIA och övervakar din datoranvändning. Echelon vet vad du läser just nu.
 
Men konspirationer behöver inte alls vara så storstilat och avlägset. Det kan vara något som just du har råkat ut för. En insändare i en dagstidning ansåg att de fem viktigaste tillgångarna för att få in en fot på arbetsmarknaden var:
 
1. Kontakter
2. Kontakter
3. Kontakter
4. En högre akademisk utbildning med yrkesspecifik inriktning
5. Kontakter.
 
Ser inte det ut som en konspiration så säg?

Andra bloggar om
konspiracism
konspirationer
konspirationsteori
paranoia
Trackback