Hotter than July

Det ha varit mycket från Gotland på tv den senaste tiden och det lär fortsätta hela sommarn. ztv kör som vanligt sitt sommargotland och nu har vi haft politikerveckan från almedalen, som uppfanns av Palme en gång i tiden. Varför denna fascination för Gotland på sommarn? Jag är som sagt uppvuxen där och tycker att sommarn är fin även på andra ställen än Gotland och att ön faktiskt inte är mycket att ha i februari.

Maud Olofsson kommenterar i Visby sprängningarna i London och väljer fattigdomsbekämpning och internationellt engagemang som medel mot terrorism. Höj biståndet till en procent och låt Sverige delta mer i militära fredsoperationer. Hon är skeptisk till Leijonborgs förslag.
Leijonborg hade istället föreslagit att låta militären hjälpa polisen vid terrorhot och terrordåd, skapa ett myndighetsövergripande nationellt underrättelsecentrum för terroristhot, skapa ett krishanteringsorgan i Statsrådsberedningen för terroristhotet med en terroristsamordnare direktunderställd statsministern och tillåta polisen effektivare spaningsmetoder, som dolda mikrofoner och infiltration.
Maud säger att vi kan inte bygga ett samhälle som kontrollerar bort terrorism. Hennes förslag tar längre tid men är mer hållbart, säger hon.

Det ena behöver kanske inte utesluta det andra tycker jag, fast det finns visst inget konkret hot mot Sverige just nu. Ska man vara säker i Europa för terrordåd så ska man tydligen åka till Sverige. Danmark däremot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback