Also spracht Barbie

Techne-Waldemar har skissat på en ideologi för copyrightpirater, eftersom han tycker att de är för tysta om vad de har för världsbild egentligen. Det blev en text om "infosoc" som kanske är trovärdig, vad vet jag.

Anmärkas kan att många pirater är borgare och liberaler och antagligen inte kan skriva under på någon "infosoc". Waldemar skulle ha gjort sin piratideologi mindre beroende av någon modern ideologi.

Kanske är piraterna så avspända att de i Lyotards efterföljd har gjort sej av med sina metanarrativer och blivit postmoderna? En tydligare influens för infosoc verkar dock Deleuze vara.

Uttryck som "nätokrati" och "konsumtariat" kommer från Alexander Bards och Jan Söderqvist bok Nätokraterna. Den börjar ju bli lite gammal nu. Senare har de också givit ut Det globala imperiet.

Jag skulle vilja veta om Bard fortfarande är zoroastrian trots sina nedlåtande utlåtanden om religion, och isåfall hur Zarathustra går att förena med Deleuze. För han har väl ändå inte förväxlat Nietzsches Zarathustra med den historiske Zarathustra?

En annorlunda kritik av Bard hittar man här.

Jag har btw hört nått rykte om att Bard har eller har haft nån hemlig klubb som heter "Elit" där bl.a Adam Alsing skulle vara med. (rotfl)

Andra bloggar om
Bard Alexander
Deleuze

Lyotard
Nietzsche
Nätokraterna
Piratteori
Postmodernism
Söderqvist Jan
Zarathustra







Kommentarer
Postat av: Ingemar

Se där ja:
http://nilesfiles.blogspot.com/2006/02/skandal-skakar-mediasverige.html#i1140571544

2006-02-22 @ 06:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback